Behandling av personuppgifter

Individens personliga integritet och säkerheten för dennes personuppgifter är viktig för oss på Thalamus IT Consulting AB . Vi ansvarar för att se till att alla personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt och i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning.

Att skydda dina personuppgifter och integritet är en del av våra anställdas vardagliga jobb. Thalamus kan få tillgång till dina personuppgifter på olika sätt och behandlar personuppgifter om olika kategorier av registrerade, t.ex. kandidater, konsulter, övriga anställda och kontaktpersoner hos kunder och leverantörer. När du kommer i kontakt med oss, och vi kommer att behandla personuppgifter avseende dig, kommer du vid sådan kontakt att få information om den specifika behandlingen och i tillämpliga fall inhämtas ditt samtycke. Till exempel tillhandahålla information om behandlingen av personuppgifter avseende kandidatkonto (när du registrerat CV hos oss) i samband med att konto registreras.

dina rättigheter

Om du har några funderingar kring Thalamus personuppgiftsbehandling kan du kontakta oss, info@thalamus.se.

Du har rätt att begära tillgång till och rättelse eller radering av dina personuppgifter, begränsning av behandlingen som avser dig eller utöva rätten till s.k. dataportabilitet. Vidare kan du invända mot Thalamus behandling av dina personuppgifter som baseras på intresseavvägning om du inte anser att Thalamus har ett berättigat intresse av att behandla personuppgifterna.

 

Cookies

vad är cookies?

Cookies är små textfiler med information som lagras på din dator (eller andra internetaktiverade enheter, såsom smartphones eller surfplattor) när du besöker en webbplats. En cookie innehåller vanligtvis namnet på den webbplats som cookien kommer ifrån, cookiens livslängd (dvs. hur länge den kommer att lagras på din enhet) och ett värde, som vanligtvis är ett slumpmässigt genererat unikt nummer.

Cookies används för att få webbsidor att fungera mer effektivt men även för att ge viss information till ägaren av en hemsida. Cookies gör det möjligt att hålla isär olika användare från varandra, vilket i sig kan ge respektive användare en mer skräddarsydd och positiv upplevelse av webbplatsen.

 

vad använder Thalamus cookies till?

Thalamus använder nödvändiga cookies som behövs för att Webbplatserna ska fungera korrekt och är nödvändiga för att du ska kunna förflytta dig på en Webbplats och använda dess funktioner. Du behöver inte godkänna absolut nödvändiga cookies eftersom de krävs för att vi ska kunna tillhandahålla de tjänster du begär.

Webbplatserna använder sig även av cookies som gör det möjligt att optimera Webbplatsernas funktioner, för att förbättra din upplevelse och för att individualisera framtida besök genom att komma ihåg dina användarpreferenser. Sådana cookies syftar vidare till att bekräfta när du loggat in på Thalamus och till att verifiera användare. Vi använder även cookies för marknadsföring och marknadsundersökningar, inklusive demografiska studier, så att vi kan optimera och anpassa kvaliteten på våra tjänster för dig. Vidare används cookies för att sammanställa anonym, aggregerad statistik för att förstå hur användare använder Webbplatserna och som hjälper oss att förbättra dess struktur och innehåll.

 

Cookies som används på Thalamus hemsida

Det finns tre sorters cookies på Webbplatserna:

Långvariga cookies, dvs. cookies som sparar en fil under en längre tid på din dator. Långvariga cookies används exempelvis med funktioner som beskriver vilken information som är ny sedan du sist besökte den specifika Webbplatsen. Hur länge cookien ligger kvar på din enhet beror på livstiden på den specifika cookien och din webbläsares inställningar.


Sessions-cookies, dvs. cookies som tillfälligt lagras i din dators minne medan du besöker en Webbplats och när du surfar runt på en sida. Sessions-cookies används till exempel för att fastställa vilket språk du valt. När du lämnar en Webbplats raderas de sessions-cookies som använts.


Tredjeparts-cookies, dvs. cookies som tillhör andra domäner än de som visas i adressfältet. Tredjeparts-cookies öppnar upp möjligheter för att spåra användarens webbhistorik.

 

hur du blockerar och/eller tar bort cookies

De flesta webbläsare har en standardinställning som accepterar användningen av cookies. Du kan ändra dessa inställningar så att du som användare varnas så fort en cookie skickas till din dator eller skapa en huvudregel som innebär att cookies blockeras. Du kan också välja att radera alla de cookies som finns lagrade på datorn.

Hur du tar bort lagrade cookies eller ändrar inställningarna för cookies anges i instruktionerna till webbläsaren eller i den hjälpfunktion som de flesta webbläsare är utrustade med. Om du använder olika enheter för att se och få tillgång till Webbplatserna (till exempel din dator, smartphone, surfplatta etc.) måste du se till att webbläsaren på varje enhet justeras efter dina önskemål gällande cookies.

Observera att om du väljer att inte tillåta lagring av cookies är det möjligt att du inte kan använda alla delar av Webbplatserna, samt att vissa delar av Webbplatserna kanske inte kommer att fungera korrekt.