Varför går du till jobbet?

Kaj Boving

Tycker du att måndagen är en av de bästa dagarna i veckan? Tittar du aldrig på klockan för att kolla om du inte slutar snart? Grattis, då tror jag att du trivs bra!

Men om du hatar måndagar tycker och tycker att det suger att gå till jobbet alla dagar utom fredagen? Då ska du fråga dig varför du jobbar kvar?

  • Trygghet?
  • Orkar inte söka nytt?
  • Jag måste ju ha lön?

Kom igen! Släpp sargen, utmana, våga säga upp dig! ”Nej det går inte för jag är beroende av lönen” säger du. ”Ja men du kommer ju att få ett nytt jobb med en ny lön” säger jag, där du dessutom trivs. Sen går det alltid att söka sig vidare även fast du har ett jobb.

Det finns alldeles för många som går runt och inte trivs på sina jobb. Bättre snurr på arbetsmarknaden gynnar alla. Tänk om någon annan går och gnäller på ditt drömjobb som DU vill ha och inte vill sluta av samma skäl som dig. Då blir båda missgynnade av det.

Du kanske inte vantrivs men du vet nog vad jag menar. De flesta med (lite längre arbetslivserfarenhet) känner nog någon som frågat sig själv: Varför i helvete jobbar den här människan här om nu allt är så dåligt? Förbannade energitjuv! Snälla sig upp dig och låt mig som faktiskt trivs slippa höra ditt tjat om hur allt är så kass.

Tänk om alla som inte trivdes sa upp sig. Tänk vad många nya roliga jobb det skulle finnas. Eftersom ditt supertrista jobb kan vara just det jobbet som någon annan jättegärna vill ha? Tänk vad många som skulle slippa sura bakåtsträvande gnällspikar på sina jobb! Det skulle bli bättre för alla!

Tillbaka till bloggen