Har ni en medelmåtta, en usel medarbetare eller en stjärna på jobbet?

Kaj Boving

På alla arbetsplatser där det finns många som jobbar kan man roa sig med att gradera personalen i 1 -10 regeln.

10:orna

Stjärnorna. Det finns endast 1 max 2 personer av 10. De är superduktiga och en extrem tillgång som är utöver det vanliga. Det kan vara den tjejen i kassan på hamburgerrestaurangen som servar 3 gånger så snabbt som sina kollegor, ser aldrig sur eller jäktad ut, sprider glädje till arbetskamrater mm att man som kund märker dom direkt. Har du en 10a på din arbetsplats? Grattis!!! hen kan välja och vraka bland andra jobb. Se till att hen jobbar kvar!

9- & 8:orna

Riktigt bra medarbetare som är en stor förlust för arbetsgivaren om de slutar. Var rädd om dem!

7-, 6- & 5:orna

Medelmåttorna. De som gör sitt jobb helt ok blixtrar till ibland. Det är ingen katastrof att de slutar. Men helt ok om de jobbar kvar.

4-, 3- och 2:orna

De usla. De som bidrar enstaka dagar per vecka. De gör verkligen inget om de säger upp sig.

1:orna

Fullständig katastrof om du har en sån person på din arbetsplats. De är lyckligtvis ovanliga men de inte bara gör ingenting. De förstör! Så mycket att fler inte trivs och det minskar produktiviteten. Ring facket och börja förhandla på en gång! Vänta inte! Tänk på att din 10a kanske säger upp sig för att du har en 1a.

Ska du rekrytera?

Läsa ett cv kan alla men vi på Thalamus har lååång erfarenhet av människor! Vi kanske inte alla gånger hittar 10 orna (de är så unika) men vi hittar 9:or, 8:or och 7:or och du undviker att få in nr 5-1. Vad händer om du får en 1a ombord? Det blir mycket dyrt… Och är du själv en 10a och inte trivs? Byt jobb! Kolla vad Thalamus har att erbjuda!

Tillbaka till bloggen