Arbetsbrist och/eller arbetslöshet

Kaj Boving

Jag har jobbat med rekrytering sedan 1988. Det har alltid varit arbetsbrist och arbetslöshet samtidigt… I 25år!

Det kommer naturligtvis vara så i 25 år till. När jag drev bemanningsföretaget Arvako i början av 90 talet sökte vi duktiga truckförare. De skulle ha huvudet påskruvat åt rätt håll, komma i tid, ha truckkort, var villiga att kunna åka till typ jordbro samt kunna börja jobba i morgon. Utmaningen var att de som kunde allt det ofta redan hade jobb.

Idag så söker driver jag Thalamus som arbetar med konsulttjänster och rekrytering inom IT & teknik Vi söker nu supporttekniker med minst 2 års erfarenhet som har huvudet påskruvat åt rätt håll samt relevant utbildning och kan börja jobba NU NU NU. Det är svårt att hitta. Samma sak nu som 25 år sen fast med en annan kompetens men samma problem.

Alla letar efter samma kompetens. Du måste/bör ha erfarenhet för att få jobb och de med erfarenhet har ju redan jobb; ett moment 22.

Trist men sant och jag har tyvärr ingen lösning men kan konstatera att vissa kan välja och vraka mellan jobben medan andra tyvärr står utanför arbetsmarknaden. Men vi på Thalamus försöker så gott vi kan.

Hur då?
Vi som arbetar med rekrytering får ofta en önskelista av våra kunder. Man ska ha rätt utbildning och rätt erfarenhet ha många bollar i luften, vara flexibel, innovativ, trevlig, kreativ, lojal, bra arbetskamrat, bra ledaregenskaper, kunna allt från dag ett, trivas på jobbet, bra svenska och ha ett rimligt löneanspråk.

Vårt jobb är att förklara för våra kära kunder att de ska hitta någon som inte kan allt från dag ett, för då kommer de att utvecklas och trivas på jobbet och stanna längre.

Är det verkligen så viktigt att kunna svenska? Det finns många kompetenta nysvenskar som står utanför arbetsmarknaden för att de inte kan svenska ordentligt. Var lär man sig språk bäst? På en kurs med andra som inte talar svenska förutom läraren eller i dagligt jobb, fikarum, möten mm med andra som talar svenska? (Naturligtvis måste man ha grundkunskaper först.) En del kan inte få jobb för att de inte kan svenska och de lär sig inte svenska för att de inte har jobb. Moment 22 igen.

Tips1 till alla arbetsgivare: Våga lita på Thalamus! Våga anställa bra människor med usel svenska! (Den kommer jag lovar!)

Tips 2 till alla arbetsgivare: Våga lita på Thalamus! Våga anställa bra människor som inte kan allt från dag 1. (Vi är duktiga på människor.)

Tillbaka till bloggen